Skip to content
Over ons

Vido Fleur is een akkerbouw- en bloembollenbedrijf gevestigd in Achthuizen

Afbeelding1
historie-vido-fleur-1
historie-vido-fleur-2
historie-vido-fleur-3
historie-vido-fleur-4

Historie

In 1965 startte pa en ma Dogterom het akkerbouwbedrijf in Zoetermeer. De spruiten waren de belangrijkste teelt naast de aardappelen, tarwe, uien, prei, erwten en het houden van varkens. Vanwege stadsuitbreiding hebben pa en ma Dogterom de boerderij moeten verkopen en is het gezin verhuisd naar Goeree-Overflakkee. Daar zijn ze begonnen aan de Galathesedijk 6 in Ooltgensplaat. Wegens ruilverkaveling kwam de boerderij aan de Galatheseweg 8 in Achthuizen te koop. Dit is tot op de dag van vandaag de hoofdlocatie van het bedrijf.  

Door de jaren heen bleek dat alle vier de zoons boer wilden worden. Daarom zij ze in 1986 gestart met het telen van tulpenbollen. Daarnaast bleven ze spruiten, suikerbieten en aardappelen verbouwen. Vanaf jongs af aan hebben de broers meegewerkt in het bedrijf. Later zijn Jaap, Pieter, Marco en Alexander in het bedrijf gegaan. Samen met hun vader hebben ze het bedrijf opgebouwd naar wat het nu is. Inmiddels bestaat het bedrijf uit de drie broers Jaap, Pieter en Alexander Dogterom. 
Pa en ma zijn nog steeds betrokken bij het bedrijf.

WhatsApp Image 2023-02-06 at 18.27.55
dji_export_1675371487020

Ons bedrijf

Doordat we als familie en met ons uitstekende team mogen samenwerken, kunnen we met elkaar veel bereiken! Dat is ook de kracht van Vido Fleur. We produceren op grootschalige wijze kwalitatief goed en duurzaam voedsel en tulpenbollen. Door de omvang hebben we de verantwoording over twee bedrijven verdeeld. Jac Dogterom & zn. is verantwoordelijk voor de gehele akkerbouwtak en neemt de bollenteelt voor zijn rekening. 

Vido Fleur bv is verantwoordelijk voor de bollenkraam, de verwerking en de afzet ervan.  Door de ligging van het bedrijf op Goeree-Overflakkee biedt het bedrijf veel kansen om tegen marktconforme prijs een goed product te produceren. Dit is onder andere te danken aan de lichte zavelgrond die varieert tussen de 13% en 30% afslibbaar. Door deze grond kan het bedrijf al vroeg in het voorjaar op het land beginnen. Hierdoor zet het bedrijf zich in op vroege teelt. Ook is er voldoende zoetwater beschikbaar om water te geven.

De mechanisatie is goed bij de tijd. Er worden veel werkzaamheden zelf gedaan. Door het machinepark en het team kan er veel gebeuren in korte tijd. Als het moet 24 uur per dag. Het bedrijf heeft twee locaties. De hoofdlocatie is gevestigd aan de Galatheseweg 8 in Achthuizen. Hier worden de bollen verwerkt en opgeslagen. Verder is er ruimte voor de opslag van uien. Ook wordt hier het onderhoud aan het machinepark uitgevoerd. De tweede locatie is gevestigd aan de Galathesdijk 6 in Ooltgensplaat.
Deze locatie is geschikt voor opslag van het product in alle vormen: los gestort, tulpenkisten en aardappelkisten.  Daarnaast is hier ook de machineberging.

We zijn dankbaar dat we dit alles elke dag met plezier mogen doen.  Dit zou allemaal niet mogelijk zijn zonder ons team. In wat wij doen staan onze christelijke normen en waarden centraal. We vinden het erg belangrijk om respectvol en begripvol met elkaar om te gaan.  Door deze betrokkenheid proberen we een goede samenwerkingsrelatie te hebben met onze medewerkers, klanten en leveranciers.

WhatsApp Image 2022-08-31 at 9.13.43 PM

Personeel

Vido Fleur heeft een gemiddeld 8 – 30 medewerkers in dienst. Dit zijn vaste medewerkers en er wordt samengewerkt met ZZP’ers. 

Tijdens de tulpenbollenoogst werken er tot ongeveer 40 medewerkers en een groep seizoensarbeiders in het bedrijf. Vido Fleur biedt de ruimte om stage te lopen voor zowel MBO als HBO studenten. 

 

Vido Fleur in cijfers

Vido Fleur staat bekend om zijn professionele handelwijze. Wij telen tulpenbollen en verhandelen deze wereldwijd. Vido Fleur is een bekende speler en wij worden gewaardeerd om onze kwaliteit.

0 - 30
medewerkers
0
hectare
0
soorten tulpen
0
jaar ervaring
Play Video